FRA PROLOGEN:

SØNDAG 30. JUNI, BATTERISTRANDA, LARVIK

 

«Mamma! Mamma! Kom!» Christian på fem år trippet utålmodig langt der borte på Batteristranda. «Mamma! Mamma!»

Turid pustet tungt og reiste seg sakte fra solsengen. Aldri fred å få. Hvorfor kunne han ikke klare å leke litt for seg selv. Alle andre unger klarte det. Før de dro hadde de pakket bøtte og spann og alle de nye strandlekene hun hadde kjøpt på salg i høst. Solteltet var satt opp og det store badehåndkledet hadde hun brettet ut til et mykt gulv inne i teltet. Saftflasken hadde hun plassert midt på teppet. Alt var nå klart for en rolig formiddag på stranden, en etterlengtet fristund. Det var søndag og den første skikkelig varme sommerdagen i juni. Flaks at hun hadde fri i dag. Etter den slitsomme nattevakten på sykehjemmet skrek kroppen etter fred og ro. Christian var en aktiv gutt. Høyt og lavt hele tiden. Hun hadde forsøkt å forklare ham at mamma trengte å slappe av. Han hadde sett på henne med de store brune alvorlige øynene og nikket. 

Men, nei.

«Ja Christian, jeg kommer! Jeg kommer!»

Hun så han sto og trippet langt der borte hvor stranden sluttet, og svabergene begynte. Han snudde seg og kikket på noe og snudde seg mot henne igjen. Ustanselig. Hva var det som hastet så fælt? Lettere irritert småløp hun barbent mot ham.  «Mamma, se her!» Stemmen hadde økt i volum som om han hadde funnet en skatt. Han dro henne hardt i hånden og hun kikket dit han pekte. Da fikk hun øye på det.

 

Slik starer min bok nr to; EGEN FRI VILJE.

Vi blir invitert inn i et håpløst familieproblem, hvor vi får innblikk i finansverdenens mørke sider, og en skipsreders bekymring for selskapets framtid med en psykotisk sønn.

 

Sønnen får oppnevnt verge. Da eskalerer det og danner starten på mange utfordrende situasjoner.

Handlingen foregår på Sanden Brygge i Larvik, Aptera og Sougia på Kreta.

Vi blir introdusert i problemstillinger innenfor vergemål, rus og psykiatri, i et shippingmiljø med penger og posisjon. Det handler om makt, maktkamp, posisjon, penger, intriger, begjær og mye mer.....

Men så er det noen som ønsker rettferdighet......

Følg privatetterforsker Louise Bøkker. Hun er også med meg i denne boken. Hun ble dere kjent med i min debutbok: BAK HVER EN DØR. Hun oppdager og observerer alle de flokete trådene...Det var en glede å skrive om hvordan hun bidrog til å løse dem opp.

Boken er bygd på fri fantasi, dette er ingen dokumentasjon, alle situasjoner er oppdiktet. Det samme er alle personene, men historiene er bygd på kunnskap innen vergemål. Alt det andre har jeg også fått kunnskap om.

 

 

BAK HVER EN DØR, er nå ute som EBOK

KJØPES I ALLE NETTBOKHANDLERE I LANDET

 

Bibliotekene har også boka. Der kan du låne den gratis 🙂

 

 

NÅ OGSÅ SOM EBOK

9. mar, 2022

BAK HVER EN DØR

NÅ OGSÅ SOM EBOK

Jeg startet mitt forfatterskap med manus til en lærebok innenfor helsesektoren; en lærebok i varsling.

Gyldendal Forlag inviterte meg inn i varmen. Jeg skrev og skrev. Gyldendal ble mer og mer fornøyd, mens jeg ble tyngre og tyngre. Stoffet var tungt. Blytungt.

Jeg la manus til side. Det ligger der ennå.

En dag sa en venn; at du ikke heller skriver krim? Jeg grunnet på dette lenge, og da jeg en dag hørte en svært trist historie om en adopsjon, kom plottet plutselig klart til syne, så kom ideene, så kom resten og så kom debutboken min: BAK HVER EN DØR.

Slik begynte mitt forfatterskap

I dag er debutboken min til salgs hos Ark, Norli, Haugen, Meny butikker i Larvik og ikke minst på direktesalg fra meg via www.owal.no og her på www.forfatterkristin.com

Debutboken ble lansert på sosiale medier, grunnet Corona og boklanseringer måtte utsettes.

Men forhåndssalget gikk over all forventning, også utover våren og i sommer har jeg stått på både det ene og andre hjørnet i nærområdet; både i Stavern, på strendene i distriktet og diverse Menybutikker. Jeg elsker det. Treffer så mange hyggelige mennesker.  

Denne høsten (2021) har jeg vært delaktiv med bl.a blitt vurdert til BØKEKRIMFESTIVALEN i Larvik. Jeg har deltatt på Stavern Kunst og Kulturs julemarked i Steinbrakka og deltatt på Larviks julehus i sentrum.

Samtidig har jeg i år også jobbet med manus til neste bok.

Den har fått tillelen: EGEN FRI VILJE

Året som har gått har gitt meg en bratt læringskurve. Mye er endret fra første manus, med tanke på omslag, ombrekking, tjenester som språkvask, korrektur og trykking. Men sånn er det vel for alle frie utgivere av egne bøker. 

Det er en glede å skrive. Det er en glede at andre liker det jeg skriver, samtidig er jeg takknemlig for alle tilbakemeldinger som gir meg utvikling og vekst. 

Tusen takk for at du følger meg her. 

KJØP BØKENE:

www.owal.no

www.forfatterkristin.com

 

Kr 399,- INKL PORTO OG /ELLER LEVERT HJEM TIL DEG I LARVIK

Bestilles på nettbutikken

 

 

 

Med vennlig hilsen

Kristin Dons-Wallebek

Kommentarer

10.05.2022 22:10

Cathrine Søberg

Hei, vi har møttes til hyggelig lunsj på Farris, og på julekunstmarkedet inne i leiren. Nå sitter jeg på Stavernsodden fyr og sluttfører manus på boka mi. Minnes at du snakket om en god språkvasker. H

11.05.2022 13:36

Kristin Dons-Wallebek

Hei
Det hørtes trivelig ut - å sitte på Stavernodden fyr...å skrive :) jeg har en språkvasker...og sender deg mer info på Messenger ...

17.02.2021 21:28

Liv Aurud Berg

Gleder meg til neste bok

01.02.2021 16:08

Morten Andersen

Vil det bli mulig å kjøpe en ebok-utgave av denne (meget spennende!) boken din?

09.03.2022 14:53

Kristin Dons-Wallebek

Hei
Nå er BAK HVER EN DØR også ute som ebok

04.02.2021 06:27

Kristin

Jeg venter på en avtale med Lydhør - vil gi deg beskjed om og når den er klar

07.12.2020 15:28

Ellen Eidstad

Bestiller 2 stk bøker levert til Bekkestredet 3, 3264 Larvik.
Mvh
Ellen